Keresés
  • alumont.hu

Pergola választási segédlet

Pergolák

A pergolák története egészen az ókorig nyúlik vissza. Az ókori pergolákat fából késztették és különféle növényekkel futtatták be, így biztosítva a kellemes árnyékot. A mai modern pergolák alumíniumból készülnek CNC technológiával és két csoportra bonthatók: visszahúzható PVC ponyvás pergolák és állítható alumínium lamellás bioklimatikus pergolák. Ezek a szerkezetek rendkívül tartósak, hosszú élettartamúak és számos egyéb extrával lehet felszerelni. Modern alumínium pergolák a fényszabályozás mellett az időjárási körülmények ellen is védelmet nyújtanak.


Visszahúzható PVC ponyvás pergolák

A visszahúzható ponyvás pergolák váz szerkezete porszórt alumínium profilokból és ideális esetben INOX szerelvényekkel készül, a fedés pedig egy UV álló PVC ponyva alumínium keresztmerevítéssel és motoros meghajtással. Sajnos sok prémiumnak mondott pergola rendszernél alkalmaznak horganyzott és öntvény szerelvényeket INOX helyett, ennek érdemes utánajárni forgalmazó választásánál.


Bioklimatikus pergolák

A bioklimatikus pergolák váz szerkezete szintén porszórt alumínium profilokból és INOX szerelvényekkel készül, a fedés pedig motorosan forgatható alumínium lamellákból áll. Nagy teherbírású szerkezetek akár 120kg/m2 terhelést is elbírnak.


Extrák

A választható extrák listája típusonként változik.

Világítás

A pergola világításoknak két típusa van, a fedésbe integrált LED spot lámpák és a csatornába integrált LED szalag fehér vagy változtatható színben. Mindkét esetben külön vezérlést kell szerelni a lámpákhoz, így a távirányító egy gombnyomásával kapcsolhatjuk a világítást.

Audio rendszer

A rendszer részei a profilokba süllyesztett hangfalak és a rejtett vezérlés. Bluetoothon keresztül hallgathatjuk róla kedvenc zenéinket.

Vertkális árnyékolók

A pergola oldalfalaira felszerelt vertikális árnyékoló védelmet nyújt a napfény, a szél és a rovarok ellen is, valamint belátásgátló szerepet is betölthet. Motoros vezérléssel.

Üveg oldalfalak

Az üveg oldalfal véd a szél, a hideg és a csapóeső ellen. Hősugárzóval kiegészítve tavasztól téig használhatja pergoláját.

Kivitelezés

A beépítés ideje a szerkezet és extrák mérete és mennyisége függvényében átlagosan 1-5 munkanap. A beépítés viszonylag kevés kosszal és zajterheléssel jár. A szerkezet kiszállítását és a szereléshez szükséges eszközöket a vállalkozó biztosítja. A megrendelőnek csak az alkalmas munkaterületet kell biztosítania és az elektromos kiállásról és a megfelelő szilárdságú alapról kell gondoskodnia.


Kérjen ajánlatot vagy szaktanácsadást az alumont.hu csapatától.


739 megtekintés

+36 20 232 1507

Magyarország, 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes utca 113/A